Cea mai scumpă poşetă din lume – 267.000 de euro

Diamond-Himalaya-640x360

O poşetă din piele de crocodil bătută cu diamante, marca Hermes, a bătut recordul mondial la o licitaţie din Hong Kong, fiind adjudecată cu 267.000 de euro, informează marţi 7sur7.be.

Geanta Himalaya Niloticus Crocodile Diamond Birkin a trecut în mâinile unui cumpărător anonim la licitaţia organizată luni seară de casa Christie’s pentru 2,32 de milioane de dolari Hong Kong. Casa de licitaţii o evaluase la 2 milioane de dolari Hong Kong. „Este un record mondial pentru o poşetă vândută la licitaţie”, a afirmat Bingle Lee, purtător de cuvânt al casei Christie’s în Hong Kong.

Tot mai mulţi investitori sunt interesaţi de poşete de marcă, iar acestea ating uneori la licitaţii sume astronomice. Precedentul record fusese stabilit tot în Hong Kong, când o geantă Birkin culoare fuchsia din piele de crocodil a fost adjudecată cu 202.000 de euro.

Diamond Himalaya, prezentată de casa de licitaţii drept poşeta „cea mai rară şi cea mai căutată”, este încrustată cu diamante, iar minilacătele tipice genţilor Hermes sunt din aur alb de 18 carate. „Se apreciază că anual se produc doar una sau două Diamond Himalaya”, a spus Christie’s într-un comunicat.

Poşeta a fost fabricată în 2008 şi face parte din linia dedicată cântăreţei şi actriţei Jane Birkin, născută în Marea Britanie şi stabilită în Franţa. O altă poşetă Diamond Himalaya, mai mică, va fi propusă spre vânzare miercuri, preţul evaluat fiind între 1,3 şi 1,4 milioane de dolari Hong Kong.

Geanta Birkin a fost concepută în 1984 pentru Jane Birkin, după o întâlnire în avion între preşedintele de atunci al firmei Hermes, Jean-Louis Dumas, şi cântăreaţă, care era atunci tânără mămică şi se plângea că nu găseşte o poşetă practică, dar şi elegantă în acelaşi timp. (Text: Agerpres, Foto: REUTERS)