Cea mai mare lecţie de prim-ajutor

prim-ajutorLa 27 iulie 2011, s-a ţinut cursul de resuscitare cardiorespiratorie cu cei mai mulţi participanţi. În număr de 7.402, aceştia au învăţat simultan cum să facă resuscitare şi să acorde primul ajutor. Recordul s-a înregistrat pe stadionul „Dinamo” Bucureşti şi s-a intitulat „Salvăm vieţi şi intrăm în Cartea Recordurilor”.

Reprezentanta Guinness World Records prezentă la faţa locului, Ann Orford, a înmânat, certificatul de intrare în Cartea Recordurilor, medicului Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov.

Iniţiatorii acestui demers au fost Societatea de Salvare Bucureşti şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov. Participanţii au avut la dispoziţie 700 de manechine pe care au exersat şi au făcut demonstraţii, iar alături de ei s-au aflat 700 de instructori care au explicat manevrele.

Acţiunea s-a desfăşurat cu ocazia împlinirii în luna iulie 2011 a 105 ani de funcţionare a Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov. Desfăşurarea evenimentului a fost supervizată ştiinţific de către Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”. Precedentul record fusese stabilit în luna martie 2010, în Mexic, atunci când 6.577 de cursanţi au învăţat simultan procedurile de resuscitare. (Text si foto: Agerpres)