Cea mai lungă pizza din lume – 1,8 km

cea-mai-lunga-pizza

O pizza cu brânză şi roşii că măsoară peste 1,8 kilometri lungime a fost realizată la Napoli, stabilind un nou record mondial, a anunţat purtătoarea de cuvânt a ”Asociaţiei producătorilor de pizza napoletană”, scrie DPA.

Această pizza, ce măsoară 1.853,88 de metri lungime, a avut nevoie de 1,6 tone de roşii, 2 tone de mozzarella, 200 de litri de ulei de măsline şi 30 de kg de busuioc. A fost pregătită miercuri de către 250 de maeştri pizzari din Italia şi din străinătate, a spus purtătoarea de cuvânt Marta Canali.

Felii din această pizza au fost date trecătorilor şi celor fără adăpost, ca parte a unei campanii publicitare privind includerea metodei tradiţionale napoletane de a prepara pizza în patrimoniul mondial UNESCO. Un ofiţer de presă de la Asociaţia Guiness World Records a fost prezent la Napoli pentru a certifica că această pizza a doborât recordul mondial deţinut de pizza realizată anul trecut, în iunie, la Expo Milano şi care a avute 1,6 kilometri lungime.

Cu toate că felurile de mâncare de tipul pizzei sunt consumate de secole, cei din Napoli revendică faptul că în această zonă a Italiei s-a născut varianta modernă de pizza. Potrivit tradiţiei, stratul de deasupra blatului la pizza Margherita a fost inventat la Napoli în 1889 pentru a onora vizita reginei Margherita a Italiei. (Text: Agerpres, Foto: EPA)