Cea mai înaltă femeie din istorie

, Zeng Jinlian

Cea mai înaltă femeie din istoria consemnată a fost Zeng Jinlian, născută la 25 iunie 1964 şi decedată la 13 februarie 1982. Ea a fost, totodată, cea de-a doua femeie din istorie care a fost recunoscută oficial ca fiind cea mai înaltă, depăşind recordul similar al englezoaicei Jane Bunford.

La momentul morţii sale, la vârsta de 17 ani, în Hunan, chinezoiaca Zeng Jinlian măsura în înălţime 248,29 cm, deşi nu putea sta în picioare din cauza unei deformări la coloana vertebrală. Depăşise şi recordul lui Robert Wadlow, de cel mai înalt om la vârsta de 17 ani. La vârsta de 4 ani, Zeng Jinlian măsura 1,56 m, iar la 13 ani atinsese incredibila înălţime de 2,17 m.

Deşi Zeng Jinlian rămâne cea mai înaltă femeie din istorie, după moartea ei, cea mai înaltă femeie în viaţă a devenit Sandra Elaine Allen, din SUA, care a atins înălţimea de 231 cm. După ce şi aceasta a trecut în nefiinţă, în august 2008, „ştafeta” a fost preluată de o altă femeie din China, pe nume Yao Defen, care a atins înălţimea de 2,33 m. (Text: Agerpres, Foto:luxurycarsplush.blogspot.com , Video: youtube.com)