Cea mai înaltă cămilă

camila-Bert

Bert este cămila cea mai înaltă din lume înregistrată de Guinness World Records, potrivit site-ului www.guinnessworldrecords.com. care a publicat informaţia pe 5 aprilie 2003.

Numele ei a fost stabilit datorită faptului că reprezintă un model în a fi „Be enthusiastic Responsible and True” (a fi entuziast, responsabil şi corect).

Bert este un dromader născut la 3 martie 1997, în Statele Unite, care avea la 27 mai 2003 o greutate de 802 kg. Măsurată în aceeaşi zi, cămila avea o înălţime de 208 cm, în partea de sus a cocoaşei sale, cu toate că ea avea să mai crească până la vârsta de 8 ani.

Cămila a fost acceptată ca adjunct în rezervă a şerifului din Los Angeles County Sheriff’s Department, San Dimas, Statele Unite ale Americii, la data de 5 aprilie 2003 şi de atunci merge în mod regulat în patrulare condusă de Nance Fite. Ea a primit şi o insignă de identitate, pe care o poartă tot timpul. În 2013, a fost promovată la gradul de sergent, potrivit www.pe.com.

Bert şi însoţitoarea sa sunt deseori prezente în şcoli, tabere de vară participând la activităţile copiilor pentru a vorbi despre bine şi rău, precum şi despre construirea unor relaţii bune cu ofiţerii în aplicarea legii. Cămila este mai mult decât un companion, este o celebritate în lumea celor care aplică legea şi a fost recunoscută de către Guinness World Records pentru activitatea sa ca voluntar în aplicarea legii. (Text: Agerpres, Foto: captura youtube, Video: youtube.com)