Cea mai în vârstă gimnastă din lume

Johanna Quaas-wwLa 12 aprilie 2012, reprezentanţii Guinness World Records îi acordau Johannei Quaas, născută în Germania, la 20 noiembrie 1925, titlul de cea mai în vârstă gimnastă din lume.

Johanna Quaas a participat la prima competiţie la vârsta de 9 ani, însă a renunţat înainte să împlinească 20 de ani, dedicându-şi viaţa familiei. A revenit 37 de ani mai târziu ca antrenoare de gimnastică.

Datorită antrenamentelor asidue, dar şi unui mod de viaţă echilibrat, sportiva continuă să practice gimnastica artistică, acceptând să participe la cele mai prestigioase spectacole şi evenimente, organizate, de regulă, în deschiderea competiţiilor sportive oficiale, în calitate de invitat special.

În septembrie 2014, la vârsta de 88 de ani a fost invitată să participe la manifestarea German-American Steuben Parade ce s-a desfăşurat pe Fifth Avenue în New York.

Cu acest prilej, şi-a demonstrat încă o dată vitalitatea efectuând un exerciţiu la paralele.De-a lungul timpului, în urma participării la diverse campionate de gimnastică pentru seniori, a obţinut 11 medalii.(Text: Agerpres, Foto: facebook.com/JohannaQuaas, Video: youtube.com)