Cea mai admirată femeie din lume

Angelina-Jolie

Actriţa americană Angelina Jolie a fost desemnată „cea mai admirată femeie din lume” de o anchetă sociologică efectuată de firma britanică YouGov, devansând personalităţi precum laureata din acest an a Premiului Nobel pentru Pace, Malala Yousafzai, sau fosta primă doamnă a SUA Hillary Clinton, scrie cotidianul spaniol ABC.
Artistă, regizoare, soţie iubitoare şi mamă atentă a şase copii, Angelina Jolie este imaginea vie a reuşitei în carieră şi în viaţa personală, fiind mai apreciată şi decât Regina a II-a a Marii Britanii sau preşedinta Congresului naţional Indian, Sonia Gandhi, conform celor peste 25.000 de persoane din 23 de ţări care au participat la sondaj.

Deţinătoare a mai multor premii de prestigiu, printre care şi un Oscar, actriţa de 39 de ani căsătorită cu colegul său de breaslă nu mai puţin faimos Brad Pitt s-a afirmat, în ultimii ani, şi ca o luptătoare pentru ajutorarea persoanelor defavorizate, fiind numită chiar ambasador ONU al bunăvoinţei.

Totodată, ea şi-a câştigat respectul multor oameni şi prin combaterea ororilor războaielor prin două filme pe care le-a realizat în calitate de regizor, „In the land of blood and honey” şi „Unbroken” („De neînvins”). (Text: Agerpres, Foto: mirror.co.uk)