Cea mai adâncă piscină din lume

Y-40 Deep Joy1Fosta legendă italiană la scufundări libere, Umberto Pelizzari (stânga) oferă un curs de scufundări gratuit la piscina „Y-40 Deep Joy” la 08 decembrie 2014

„Y-40 Deep Joy” este piscina cea mai adâncă din lume, cu 42 de metri adâncime, o înălţime echivalentă cu cea a unei clădiri de 14 etaje. Piscina are la suprafaţă 21 pe 18 metri, dar îşi schimbă forma odată cu adâncimea.

Y-40 Deep Joy2

Având 4.300 metri cubi de apă menţinută la o temperatură constantă de 32-34 grade Celsius, „Deep Joy” oferă amatorilor de scufundări libertatea de a plonja şi de a înota fără costum.

Y-40 Deep Joy4

Y-40 Deep Joy3

Piscina este situată în hotelul Millepini Terme din Montegrotto Terme, un mic oraş din Italia, şi a fost proiectată de renumitul arhitect Emanuele Boaretto.

Y-40 Deep Joy5

În Y-40 se pot practica activităţi cum ar fi scufundările de agrement, antrenamente pentru scufundări şi şedinţele foto-video pentru fotografi şi producători de film.

Y-40 Deep Joy6

Piscina cilindrică are diverse peşteri subacvatice la adâncimi intermediare, pentru scufundări tehnice, pereţi şi panouri din sticlă pentru vizualizare sub apă, pentru spectatorii care nu doresc să se ude.

Y-40 Deep Joy7

Deschisă în iunie 2014, Y-40 bate deţinătorul recordului anterior pentru cea mai adâncă piscină din lume – Nemo 33, localizată în Bruxelles, Belgia, care are o adâncime maximă de 34,5 metri.(Traducere şi adaptare după amusingplanet.com, Foto: Olivier Morin, thedeepjoy.wix.com)