Ce cadouri a primit regina Elisabeta a II-a la împlinirea a 90 de ani

Ce cadouri sunt potrivite pentru ziua de naştere a reginei Marii Britanii? Ei bine, dacă darurile primite de Elisabeta a II-a la împlinirea a 90 de ani pot fi un indiciu în acest sens, atunci un cal, un ursuleţ din mohair sau jachetele pentru câini par a fi cadouri adecvate, relatează DPA.

Buckingham Palace a făcut publică joi, 19 ianuarie, o listă cu cadourile primite din întreaga lume de regina Marii Britanii cu prilejul împlinirii a 90 de ani.

Printre cadourile neobişnuite primite de regină se află un cal numit „Sir John” trimis de Poliţia regală canadiană, în timp ce locuitorii din Insulele Virgine britanice i-au trimis un săculeţ violet cu sare.

Preşedintele competiţiei de ambarcaţiunii Henley Royal Regatta i-a făcut maiestăţii sale cadou un ursuleţ din mohair pe nume Bertie, dotat şi cu o pălărie.

Dragostea reginei pentru câinii săi nu a fost uitată, ea primind patru jachete de culoare maro pentru patrupede, decorate cu blazonul comitatului regal Windsor şi Maidenhead.

Regina a primit din partea guvernului indonezian o pictură cu ea şi cu prinţul consort, ducele de Edinburgh, care îşi zâmbesc unul altuia, pe o câmpie din Bali pe care se cultivă orez. La rândul său, ambasadorul chinez i-a făcut cadou reginei un evantai de mătase pe care era pictat portretul ei.

Nici ambasadorul tunisian nu a rămas mai prejos din acest punct de vedere, el făcându-i cadou reginei un portret în mozaic din perioada când era tânără, cu mesajul: „Cea mai veche şi mai iubită suverană din lume”.

Regina Elisabeta a II-a a adunat o mulţime de cadouri de-a lungul anului. Într-o singură săptămână din aprilie, Palatul Buckingham a primit nu mai puţin de 17.420 de obiecte prin poştă pe numele suveranei, care reprezentau şi felicitări, şi cadouri. (Text: Agerpres, Foto: usatoday.com)