Caz spectaculos de trişat la examen (video)

examen-India

Poliţia indiană a anunţat duminică, 22 martie 2015, circa o mie de arestări după difuzarea la TV a unor imagini cu prieteni şi părinţi urcaţi pe zidurile unui centru de examen pentru a-i ajuta pe candidaţi.

Imaginile, care au făcut înconjurul reţelelor de socializare, arată zeci de oameni cu telefoane mobile şi fiţuici, agăţaţi la ferestrele unei clădiri cu patru etaje din statul Bihar, transmite AFP.

În imagini realizate la alte centre de examen se pot vedea reprezentanţi ai corpului didactic şi poliţişti care se uită fără să reacţioneze la scene asemănătoare. În clădirile respective au loc examenele de sfârşit de studii secundare, echivalentul bacalaureatului.

Plasaţi în arest preventiv, trişorii şi complicii lor urmează să plătească o cauţiune de cel puţin 2.000 de rupii (30 de euro) pentru a fi eliberaţi, a informat un oficial al poliţiei din Bihar, Gupteshwar Pandey.

Jumătate dintre ei sunt părinţi şi profesori, ceilalţi prieteni şi membri ai familiilor candidaţilor”, a declarat Gupteshwar Pandey. (Text: Agerpres, Foto: media4.s-nbcnews.com, Video: youtube.com)