Cât câştigă actorii din „Game of Thrones”?

Game of Thrones

Sezonul 6 al popularului serial „Game of Thrones” („Urzeala Tronurilor”) difuzat de HBO se apropie de sfârşit, astfel încât unii actori îşi negociază deja salariile pentru viitoarele sezoane ale acestei producţii de televiziune, relatează online ziarul Le Figaro.

Pentru unii actori din „Game of Thrones, „iarna nu se apropie” pentru a cita un popular dicton al serialului. După episodul 9 difuzat duminica trecută de HBO, cinci actori importanţi şi-ar fi negociat o creştere importantă a salariilor pentru următoarele două sezoane ale serialului.

În prezent, actorii vedetă din „Game of Thrones” ar încasa 300.000 de dolari pe episod. Potrivit unei informaţii difuzate pe site-ul Internet Deadline, din sezonul viitor, Peter Dinklage (Tyrion Lannister), Kit Harington (Jon Snow), Lena Headey (Cersei Lannister), Emilia Clarke (Daenerys Targaryen) şi Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister) vor avea un salariu de 500.000 de dolari pe episod; reprezentând o majorare cu 200.000 de dolari.

Având în vedere că următoarele două sezoane ale serialului nu vor avea decât 13 episoade per ansamblu, actorii vor încasa maximum 6,5 milioane de dolari pentru aceste două sezoane, faţă de 3 milioane în prezent pentru 10 episoade.

Dar nimic nu este încă decis. Pentru a obţine această sumă, este nevoie ca aceste personaje să supravieţuiască până la următoarele sezoane ale serialului. Dacă noile contracte îi angajează pe actori, până eventual la sezonul 8, nu sunt însă contracte de disponibilitate. Nu le oferă nicio asigurare acestor actori că personajele lor vor fi prezente până la sfârşitul serialului.

În ce priveşte această majorare a salariului, ea este relativă având în vedere că sezonul 7 şi 8 din „Game of Thrones” ar trebui să fie mai puţin lungi decât cele precedente. Prin urmare actorii vor câştiga mai puţin. Pe de altă parte, aceste salarii sunt slăbuţe comparativ cu cele din alte seriale, precum The Big Bang Theory, în care actorii câştigă un milion de dolari pentru un episod. (Text: Agerpres, Foto: facebook.com/ Game of Thrones, Video: youtube.com)