Castelul Meur: Casa dintre stânci din satul Plougrescant

Castelul Meur1

Castelul Meur, cunoscut, de asemenea, sub numele „La Maison du Gouffre” sau „casa dintre stânci”, este o cabană fermecătoare, prinsă între două stânci colţuroase uriaşe, care atrage, încă din secolul al XIX-lea, turiştii în micul sat Plougrescant, altfel liniştit, situat în departamentul Côtes-d’Armor din regiunea Bretania, Franţa.

Castelul Meur2

Casa are spatele întors către mare, faţă de care proprietarii ei au încercat să o protejeze prin construirea casei în jgheabul dintre cele două stânci, ca să o apere de furtunile violente ce sunt frecvente în acest loc.

4

Castelul Meur3

Micuţa casă a fost construită în 1861, într-un moment în care nu existau autorizaţii de construire şi oricine putea construi în voie.

Castelul Meur5

După moartea proprietarului iniţial, Castelul Meur a servit ca a doua casă a familiei descendente, care a trăit aici sporadic. Ocupantul actual, nepoata primului stăpân al casei, locuieşte aici, începând cu 2004, după ce şi-a vândut afacerea pe care o avea în America şi a revenit în ţara ei.

Castelul Meur6

Anterior, se putea ajunge pe jos până la casă. Dar după ce nişte turişti japonezi s-au urcat pe acoperiş şi au provocat pagube, proprietarul a construit un zid în jurul perimetrului de proprietate, care interzice accesul în clădire. (Traducere şi adaptare după amusingplanet.com, Foto: joonu.de, flickr.com, panoramio.com, hispano-suiza.com)