Campionatul Naţional de Rebus Logic va avea loc on-line

rebus

Pasionaţii de rebusistică şi jocuri logice din ţară, indiferent de vârstă şi preocupări, sunt aşteptaţi să se înscrie, în premieră naţională, până în 25 mai, la prima ediţie on-line a Campionatului Naţional de Rebus Logic, reluat după cinci ani, a declarat Stelian Radu Cacuci, preşedintele Asociaţiei Logic Club din Oradea.

Am păstrat numele de rebus logic pentru a continua o tradiţie pe care am mai organizat-o sub acest generic. Mulţi s-au legat de denumire, e adevărat că mai bine îi ziceam campionat de jocuri logice, ca să fie cuprinzător, dar rebusul logic înseamnă nu numai clasicul rebus, de fapt, cuvinte încrucişate, ci o sumedenie de jocuri ale minţii, de inteligenţă, de logică, multă matematică”, a declarat Stelian Radu Cacuci.

Potrivit preşedintelui Logic Club, competiţia se va desfăşura în luna august, va avea durata de trei ore şi, în premieră în România, concurenţii se vor confrunta on-line, accesul la problemele din concurs făcându-se prin descărcarea lor de pe site-ul asociaţiei şi/sau trimiterea lor pe e-mail, în ziua şi la ora stabilite pentru începerea concursului.

„Eu am preluat modelul din Statele Unite, care este o ţară imensă şi este dificil să se întâlnească într-un loc anume. Concursul are loc pe internet şi primesc timp de trei ore ca să dezlege problemele”, a precizat preşedintele Logic Club.

Nu a fost stabilită concret data desfăşurării ediţiei on-line a campionatului, dar se va anunţa în timp util. Deoarece nu există taxă de participare, pentru înscriere regulamentul prevede ca toţi cei interesaţi să direcţioneze 2% din impozitul pe venitul realizat în 2014 către Asociaţia Logic Club.

„Voi ţine cont de toate părerile până pe 25 mai şi poate vom găsi o soluţie de comun acord. Aş vrea să păstrez această chestiune, cu 2%, dar pentru cei care nu pot, vom căuta o soluţie. Eu nu vreau să manevrăm bani, ca să nu dăm ocazia la discuţii”, a menţionat Cacuci.

Regulamentul de participare este postat pe site-ul Asociaţiei Logic Club România, unica asociaţie din ţară afiliată la Federaţia Internaţională de Puzzle (WPF).(Text: Agerpres, Foto: cnaic.ro)