Campionatul Mondial de Fotbal a impulsionat… natalitatea

-Goetze-campionatul-de-fotbal

La nouă luni după victoria selecţionatei germane la Campionatul Mondial de fotbal 2014, maternităţile din Germania sunt pline ochi. În unele spitale nu mai este niciun loc liber, moaşele nu mai fac faţă, cursurile de pregătire în vederea naşterii au înscrieri peste numărul de locuri, medicii lucrează sub presiune şi pot fi văzute tot mai multe mame zâmbitoare care îşi leagănă mândre bebeluşii.

Este greu de tras o concluzie din acest mini baby-boom, dar se pare că se poate stabili totuşi o legătură de la cauză la efect: nebune de bucurie după ce au asistat la triumful echipei lor de fotbal la Rio, perechile de germani au sărbătorit victoria cu ceva mai multă convingere în intimitate, comentează le point.fr.

Golul lui Goetze (foto) care a făcut din germani, a patra oară, după 1-0 în prelungiri, campioni mondiali se pare că a avut efecte asupra libidoului şi dorinţei lor de procreere. Prin urmare, clişeul suporterului înfocat rătăcit printre sticle de bere la sfârşitul meciului este în acest caz departe de realitate.

Campionatul Mondial de Fotbal 2014 a avut loc între 12 iunie şi 13 iulie 2014 în Brazilia. Şi în 2007, la un an după ce Cupa Mondială s-a desfăşurat în Germania, curba naşterilor a crescut în luna martie, îndeosebi la Berlin, unde au fost cu 20% mai multe naşteri decât în perioada similară a anului precedent. Printre numele date cel mai des bebeluşilor născuţi în primele luni din 2015 figurează Lukas (de la Lukas Podolski), fapt destul de curios ţinând seama că atacantul nici nu a jucat în finală.

Această explozie a naşterilor post-fotbal va face poate să crească puţin curba natalităţii, tot mai scăzute în Germania. Germanii se situează spre sfârşitul clasamentului ţărilor europene în această privinţă, cu 1,36 de copii pe femeie, în contextul în care ar fi necesară o rată de 2,1 pentru menţinerea echilibrului demografic. Statisticienii şi demografii atrag totuşi atenţia asupra unor posibile interpretări premature ale acestui elan de entuziasm de procreere. (Text: Agerpres, Foto: lepoint.fr)