Cambridge English Scale: O nouă modalitate de raportare a rezultatelor la examene

Cambridge-ww

Cambridge English Assessment Language a creat un nou tip de raportare a rezultatelor – Cambridge English Scale – cu scopul de a oferi informaţii detaliate despre competenţele în limba engleză ale candidaţilor la examenele de obţinere a atestatelor Cambridge English.

Mai exact, Cambridge English Scale este un sistem de punctare care oferă o descriere mai cuprinzătoare a rezultatelor la toate tipurile de teste, venind astfel în sprijinul candidaţilor, profesorilor, universităţilor şi agenţiilor guvernamentale.

Mai mult, noul sistem punctează separat secţiunile testelor – Citire, Scriere, Ascultare, Vorbire, Utilizarea Limbii Engleze – dar oferă şi o notă generală a întregului examen. Rezultatele oferă astfel o imagine mai clară a progreselor făcute de candidaţi de la un test la altul.

Cambridge English Scale – creat pentru a completa actualul Cadru European Comun de Referinţă pentru Limbi (CEFR) – este folosit începând din ianuarie 2015 pentru următoarele examene: First, First for Schools, Advanced şi Proficiency. Până în luna septembrie 2015, noul sistem de punctare va fi aplicat tuturor tipurilor de examene. (Text şi foto: Livia Ciobotea)