Călugăriţele care l-au „asaltat” pe papă răspund la glumele făcute pe seama lor

Papa-calugarite

Călugăriţele care l-au înconjurat duminică pe papă în timpul slujbei oficiate la Catedrala din Napoli au răspuns miercuri (25 martie 2015) la glumele apărute pe seama lor în reţelele de socializare sau în unele programe de divertisment din Italia, relatează EFE.

„Deplângem că domnişoara Littizzetto (…) s-a gândit că măicuţele «reprimate» l-au întâmpinat pe papă doar pentru a strânge în braţe un bărbat…”, au scris călugăriţele din ordinul Clariselor Capucine din Napoli pe contul lor de Facebook, răspunzând astfel la comentariile actriţei Luciana Littizzetto care prezintă programul de divertisment „Che tempo che fa” difuzat de postul de televiziune Rai.

Asistenta TV Littizzetto a glumit pe seama scenei în care 70 de călugăriţe, care de obicei întâmpină vizitatorii din afara mănăstirii lor printr-un paravan, au primit permisiunea de a participa la mesa papei Francisc. După slujbă, ele s-au ridicat de la locul lor şi s-au năpustit asupra papei, încercând să-l îmbrăţişeze şi să-i ofere dulciuri.

„Momentul cel mai comic este când papa Francisc le cunoaşte pe călugăriţele care trăiesc în izolare… Nu se înţelege prea bine dacă l-au înconjurat pentru că nu mai văzuseră niciodată un papă sau pentru că nu au mai văzut vreodată un bărbat”, a comentat ironic actriţa Littizzetto.

Suveranul Pontif a încercat să le evite, vizibil stânjenit, în timp ce cardinalul Crescenzio Sepe a fost nevoit să intervină la microfon şi sa le ceară măicuţelor să se abţină: „Surorilor… Mai târziu… Ia uită-te la astea. Or să-l mănânce! Surorilor… surorilor!”, a glumit cardinalul pe seama acestei scene, care a devenit virală pe internet şi a strâns pe Youtube peste 550.000 de vizualizări. (Text: Agerpres, Foto si video: youtube.com)