Câinii nu vor să fie strânşi în braţe

Child with  dog outdoor.

Câinele nu percepe gestul stăpânului de a-l strânge în braţe ca pe o dovadă de afecţiune. Un articol apărut în Psychology Today arată că impresia animalului este chiar contrară a ceea ce vrea omul să îi transmită, relatează 7sur7.be.

În timp ce copiilor le place să se cuibărească în braţele părinţilor (gest care întăreşte legătura dintre ei), câinii se simt „imobilizaţi” când sunt strânşi în braţe. A bloca astfel un câine îi provoacă acestuia stres şi anxietate. Societatea veterinară americană pentru comportament animal afirma în urmă cu câţiva ani că acest gest poate face animalul să muşte persoana care nu vrea decât să îi transmită dragoste în acest fel.

Mai mulţi factori trădează anxietatea la câini. Cel mai des animalul întoarce capul sau închide ochii, uneori parţial, omul putând vedea partea albă a lor. Alte semne care arată că gestul nu îi convine patrupedului sunt urechile îndreptate spre lateral.

El îşi mai poate linge buza inferioară, căsca sau ridica o labă. În articol se recomandă proprietarilor de câini să îşi arate afecţiunea prin mângâieri, cuvinte de laudă şi încurajare sau câte o bucăţică din ceea ce îi place să mănânce. (Text: Agerpres, Foto: gooddogspot.net)