„Caiete Silvane” aniversează 10 ani de apariţie

Caiete-Silvane-1

„Caiete Silvane”, principala revistă de cultură din Sălaj, editată de Centrul de Cultură şi Artă al judeţului, aniversează în februarie zece ani de la primul număr al noii serii a publicaţiei, prilej cu care a fost realizat un plic aniversar şi o ştampilă specială pe care apare numele revistei şi cu care a fost francată, vineri, 20 februarie 2015, toată corespondenţa ce trece pe la principalul oficiul poştal din Zalău.

„În urmă cu zece ani apărea primul număr al noii serii a revistei de cultură «Caiete Silvane». Atunci, împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean, Tiberiu Marc, am reuşit să strângem principalele instituţii de cultură ale judeţului şi am pornit în acest demers. (…) E, cum spuneam, un moment de bucurie. Sper să avem cât mai mulţi ani de acum înainte împreună, pentru că cel puţin revista «Caiete Silvane» a demonstrat un lucru extrem de important şi anume că împreună, instituţiile de cultură, oamenii de cultură pot să facă lucruri frumoase atunci când colaborează. Iar, într-un judeţ mic, eu cred că această colaborare este esenţială”, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, Daniel Săuca, redactorul-şef al publicaţiei culturale.

Acesta a adăugat că ediţia a VIII-a a Zilelor „Caiete Silvane”, ce va avea loc în perioada 19-21 aprilie, va fi dedicată aniversării revistei, la eveniment fiind invitaţi scriitori din întreaga ţară.

„Cred că validarea în timp a revistei «Caiete Silvane» şi faptul că a reuşit să devină chiar o instituţie dovedeşte că a fost un proiect serios încă de la început şi, în timp, cei care au devenit colaboratori au adus valoare adăugată acestui produs cultural. Îmi amintesc că în urmă cu zece ani apăreau episodic reviste editate de diverse instituţii, atunci când erau bani, şi primele întrebări la momentul la care am decis să scoatem un produs care să fie valoros şi reprezentativ pentru judeţ au fost legate de format, chiar şi de culori. Iată că de zece ani revista apare şi s-a dezvoltat şi a adus în jur personalităţi importante”, a spus, la rândul său, Tiberiu Marc, preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj.

Caiete-Silvane-2

Aniversarea a zece ani de apariţie a revistei a fost marcată prin apariţia plicului aniversar „Caiete Silvane 10 ani”, realizat de Asociaţia Colecţionarilor din Sălaj în colaborare cu Centrul de Cultură şi Artă şi Poşta Română. De asemenea, a fost realizată şi o ştampilă specială pe care apare numele revistei şi cu care a fost francată toată corespondenţa ce trece pe la principalul oficiul poştal din Zalău.

Revista „Caiete Silvane” este editată de Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, sub egida Uniunii Scriitorilor din România, a Consiliului Judeţean Sălaj, a Primăriei şi Consiliului Local al municipiului Zalău, în parteneriat cu Instituţia Prefectului Sălaj, Biblioteca Judeţeană Sălaj, Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău, Direcţia Judeţeană de Cultură, Cenaclul literar „Silvania”, Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj, Arhivele Naţionale – filiala Sălaj şi Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” filiala Zalău. (Text: Agerpres, Foto: magazinsalajean.ro)