Brăţară purtată de Ivanka Trump şi conflictul de interese al tatălui

ivanka-trump

O brăţară de aur purtată de una dintre fiicele lui Donald Trump în timpul unei apariţii la televizor a generat o dezbatere despre modul în care preşedintele ales al SUA va gestiona rolul său dual de prim om în stat şi de businessman, relatează DPA.

Ivanka, 35 de ani, a purtat o brăţară în valoare de 10.800 dolari, creată de propria sa companie de bijuterii, „Ivanka Trump Fine Jewelry”, în timpul unui interviu pentru emisiunea „60 minutes”, duminica trecută, în care a apărut alături de tatăl ei şi de alţi membri ai familiei.

Luni, compania Ivankăi a trimis un email promoţional, însoţit de o fotografie a acesteia în care apare purtând brăţara în timpul emisiunii, ce a fost urmărită de 20 de milioane de oameni.

„StyleAlert: Ivanka Trump poartă brăţara favorită din colecţia Metropolis la emisiunea 60 Minutes”, se indica în email-ul primit şi de jurnalişti — dintre care unii s-au grăbit să critice strategia de marketing a fiicei lui Trump.

„Se întâmplă deja: Familia Trump vede preşedinţia Statelor Unite ca pe o oportunitate de marketing”, scria jurnalistul Eric Lipton, de la New York Times, într-o postare pe Twitter.

Nu este însă prima dată când Ivanka este criticată de către presă: în luna iulie ea a fost blamată pentru că şi-a promovat o rochie din propria colecţie la unul din evenimentele de campanie ale tatălui său. (Text: Agerpres, Foto:AP)