Bloc de 57 de etaje, contruit în numai 19 zile (video)

zgarie-nori-China

Un zgârie-nori de 57 de etaje a fost realizat în numai 19 zile de o firmă chineză de construcţii din prefabricate, scrie ziarul „ABC”, citând pagina de internet a companiei, Broad Sustainable Building.

Clădirea, care se află în oraşul Changsha (din centrul Chinei) şi a fost realizată în ritm de trei etaje pe zi, are o suprafaţă totală de 186.000 de metri pătraţi, cuprinzând 800 de apartamente şi spaţii de birouri pentru 4.000 de persoane.

Acesta este cel mai înalt edificiu construit de această firmă cunoscută pentru rapiditatea cu care execută proiectele. În 2010, un hotel de 15 etaje a fost construit în numai 48 de ore, iar 2011, în 15 zile s-au ridicat cele 30 de etaje ale altui hotel.

Conform unuia dintre arhitecţii companiei, Zhang Xianmin, metoda folosită, de construcţie pe bază de module, nu este doar mai rapidă, ci şi mai durabilă decât sistemul clasic, întrucât „reduce considerabil cantitatea de ciment folosită”. Ca urmare, „scade şi poluarea aerului cu praf, aspect extrem de important în China”, a mai spus specialistul, subliniind şi eficienţa energetică a clădirilor de acest gen.

Compania Broad Sustainable Building şi-a propus să realizeze, tot în oraşul Changsha, aşa-numitul „Sky City”, de 220 de etaje, care ar urma să fie cea mai înaltă construcţie din lume. Pentru a-şi confirma renumele, firma îşi propune să finalizeze edificiul în 90 de zile. Proiectul este însă blocat, deocamdată, întrucât nu a fost aprobat încă din cauza unor îndoieli legate de viabilitatea lui economică, precum şi de securitatea construcţiei. (Text: Agerpres, Foto: i.ytimg.com, Video: youtube.com)