Battlefield Hardline: lupte virtuale între poliţişti şi infractori

Battlefield Hardline

La jumătatea lunii martie 2015, cei de la Electronic Arts lansează pe piaţa jocurilor video un nou episod al francizei numită Battlefield. Având subtitlul Hardline, noul joc Battlefield marchează o premieră în cadrul seriei: pentru prima dată, luptele virtuale în format FPS nu vor mai fi între soldaţii diferitelor forţe militare naţionale, ci între poliţişti şi infractori.

Battlefield Hardline va putea fi achiziţionat începând cu data de 19 martie pe teritoriul european, pentru restul lumii titlul fiind disponibil cu două zile mai devreme. Va rula pe cinci platforme, adică Microsoft Windows, PlayStation 3 şi 4, Xbox 360 şi One.

Pe partea de multiplayer, principala atracţie a jocurilor Battlefield Hardline aduce nu mai puţin de cinci moduri noi de joc. Acestea sunt: Heist, în cadrul căruia infractorii încearcă să spargă diferite seifuri şi să fugă cu prada, în timp ce, evident, poliţiştii au obligaţia de a-i opri; Blood Money, în care ambele tabere trebuie să strângă suma de 5 milioane de dolari luaţi dintr-un depozit situat în mijlocul hărţii; Hotwire, asemănător modurilor

Domination sau Conquest, obiectivele care trebuie cucerite fiind însă mobile pe harta de joc; Rescue, un mod fără respawn, de 5 vs 5, în care trupele SWAT trebuie să salveze doi ostatici sau să îi ucidă pe cei cinci criminali; Crosshair, în care poliţiştii trebuie să aducă un martor spre un loc sigur, iar infractorii trebuie să omoare ţinta până ca aceasta să poată fi salvată.

Nu vor lipsi nici elemente specifice luptelor dintre găştile mafiote şi forţele de ordine, precum bâtele de baseball, cătuşele, pistoale cu electroşocuri. Evident însă, baza va fi formată tot din arme de foc, printre care armele de asalt M16A3, AKM, M416 şi ARM; pistoalele mitralieră MP5K, UMP – 45, K10, P90; puştile 870P Magnum; SPAS – 12 sau 37 Stakeout; puştile cu lunetă Sout Elite, AWM sau .300 Knockout.

Adepţii multiplayerului vor putea alege din patru clase de luptători: operatorul, care foloseşte arme de asalt şi îşi poate vindeca partenerii răniţi pe câmpul de luptă; mecanicul, al cărui rol principal este să repare, respectiv să distrugă vehiculele, atât terestre, cât şi aeriene; enforcer, care beneficiază de muniţie infinită, însă nu se poate vindeca singur şi nici nu poate face faţă contra unităţilor mecanizate; şi profesioniştii, al căror rol este să strângă informaţii despre inamic şi să acţioneze cât mai discret în spatele liniilor inamice.

Naraţiunea campaniei single-player prezintă un Los Angeles măcinat de lupte între cartele de droguri rivale. Proaspătul detectiv Nick Mendoza, ajutat de partenerul său, veteranul Khai Minh Dao, trebuie să urmeze o serie de indicii care îl vor ajuta să descopere corupţia generalizată de ambele părţi ale legii.

Jocul este dezvoltat de studioul american Visceral, în colaborare cu EA Digital Illusions CE. Hardline a beneficiat de două beta publice, unul în vara lui 2014, celălalt în februarie 2015. Iniţial, jocul ar fi trebuit să apară la 21 octombrie 2014, dar producătorii au preferat să îl mai prelucreze înainte de a-l oferi fanilor seriei.  Primul joc al seriei a apărut în anul 2002, fiind intitulat Battlefield 1942. Primul joc Battlefield pe motorul grafic Frostbite a fost Bad Company, apărut în 2008.

În 2012, a fost lansat Battlefield 3, care a beneficiat de cinci DLC-uri, iar în 2013 a fost lansat Battlefield 4, de asemenea cu cinci DLC-uri lansate în 2013 şi 2014. În 2016, este programat un nou titlu al seriei. (Text: Agerpres, Foto: battlefield.com, Video: youtube.com)