Bătăile inimii câinilor sunt sincronizate cu cele ale stăpânilor

caine-sanatate

Oameni de ştiinţă australieni au descoperit o nouă dovadă a iubirii câinilor faţă de stăpânii lor şi a legăturii extrem de puternice dintre ei: sincronizarea pulsaţiilor inimii, informează The Telegraph.

Cercetătorii implicaţi în studiu au separat trei câini de proprietarii lor, le-au ataşat monitoare cardiace şi apoi au urmărit ce s-a întâmplat atunci când animalele şi stăpânii lor s-au reunit. Ei au descoperit că, în ciuda vitezei diferite, bătăile inimii lor au urmat acelaşi model ritmic.

Cercetătoarea Mia Cobb, de la Universitatea Monash din Melbourne, s-a declarat impresionată de această armonizare, care are un efect pozitiv semnificativ asupra stării noastre generale.

Colegul ei Craig Duncan a remarcat, la rândul său, că stresul este un factor distrugător major în societatea de astăzi şi, cum suntem tot mai ocupaţi, această descoperire este un lucru foarte important, care ne poate ajuta.

„Proiectul „Hearts Aligned” îşi propune să arate modul în care deţinerea unui animal de companie ne poate ajuta să se facem faţă în mod pozitiv stresului vieţii de zi cu zi”, a spus acesta.

Studiul, care a fost sponsorizat de compania de produse alimentare pentru câini Pedigree, insinuează că a avea un câine este bine pentru combaterea stresului şi, poate, pentru inimă.

Acest lucru este susţinut de alte lucrări ştiinţifice, inclusiv un studiu al American Heart Association, care a sugerat că proprietarii de animale de companie au inimi mai sănătoase decât alte persoane, aminteşte The Telegraph.

Proprietarii de câini, în special, au simţit acest beneficiu. Aceasta se datorează, probabil, parţial, faptului că oamenii care au câini trebuie să meargă la plimbare cu ei.

Dacă putem reduce ritmul cardiac ieşind cu animalele noastre, acest lucru este cu adevărat benefic, subliniază cercetătorii. (Text: Agerpres, Foto: k9expeditions.com)