Basarabenii, cei mai mari beţivi din lume

Republica Moldova, Belarus şi Lituania conduc într-un clasament privind consumul de alcool la nivel mondial.

Cetăţenii Republicii Moldova beau echivalentul a 17,4 litri de alcool pur pe an de persoană, urmaţi îndeaproape de cei din Belarus şi Lituania (cu câte 17,1 litri), după cum arată o hartă interactivă realizată de Vouchercloud.com, care a folosit date ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) din perioada 2010 – 2015, relatează Daily Mail.

Conform acestei hărţi interactive, ce exprimă consumul de alcool pur pe an de persoană, primele zece locuri ale acestui clasament ce cuprinde 196 de ţări sunt completate de Rusia, Republica Cehă, Ucraina, Andorra, România (12,9 litri), Serbia şi Australia. Ele sunt urmate îndeaproape de Slovacia, Portugalia, Grenada, Ungaria, Letonia, Croaţia şi Marea Britanie.

Situate pe locul 49, Statele Unite ale Americii sunt o naţiune cu un consum moderat de alcool, cu doar 9 litri de persoană pe an.

Deloc surprinzător, poate din cauza restricţiilor religioase, Kuweitul şi Pakistanul înregistrează majoritatea abstinenţilor, cu un consum mediu de 100 de mililitri de alcool pe an sau o singură sticlă de vin. (Text: Agerpres, Foto: mycity-web.com)