Bancul zilei: Noul Cod Rutier 2023, varianta pentru femei

 width=
Art.1. Autovehiculele care vor fi găsite staţionând pe un singur loc de parcare vor fi ridicate şi parcate corect, de-a curmezişul.

Art.2. Semnalizarea la schimbarea direcţiei de mers se face fie cu luminile de avarie, fie cu ştergătoarele, fie dând muzica mai tare.

Art.3. Ordinea corectă a operaţiunilor înainte de pornirea de pe loc: reglarea scaunului, reglarea oglinzilor, fixarea centurii, îndepărtarea măştii de ochi din felii de castraveţi.

Art.4. Conduceţi întotdeauna pe banda de viteză. Ce, 30 km/oră nu-i viteză?

Art.5. Schimbarea direcţiei de mers se face tăind cât mai multe benzi pentru a da posibilitea participanţilor la trafic să observe cât de frumoşi sunt fluturaşii de pe maşină.

Art.6. Prezentarea actelor la controlul poliţistului rutier este obligatorie. Şi nu, ultima ecografie făcută la medicul ginecolog nu face parte dintre ele.

Art.7. Accidentul este evenimentul prin care Dumneavoastră aţi obţinut permisul de conducere.

Art.8. Banda de circulaţie este subdiviziunea longitudinală a părţii carosabile, materializată prin marcaje rutiere sau alte mijloace, cu o lăţime mereu necorespunzătoare pentru a vă putea încadra doar pe una singură atunci când conduceţi un Tico.

Art.9. La intrarea într-un sens giratoriu asiguraţi-vă că aveţi destul combustibil pentru a-l putea parcurge în cele câteva ore până vă opreşte poliţia.

Art.10. Nu intraţi în depăşire atunci când pe maşina din faţă scrie „Baby on board”. Nu conduce copilul.