Banchet pentru maimuţe

banchet-maimute-01

Localitatea thailandeză Lopburi a servit un banchet de cinci stele miilor de macaci care trăiesc în zonă, generând un aflux masiv asupra bananelor şi altor fructe preferate de maimuţe, relatează AFP.
banchet-maimute-02

Lopburi, oraş din centrul Thailandei, oferă un banchet maimuţelor de la sfârşitul anilor 1980, un gest bazat pe tradiţia acţiunilor caritabile dar şi pentru ochii turiştilor. Anul acesta maimuţele au avut dreptul la fructe exotice, devorate rapid spre marea bucurie a rudelor lor îndepărtate înarmate cu aparate foto.

Maimuţele ocupă un loc special în inima thailandezilor, graţie eroismului zeului maimuţă hindus Hanumal, care l-a ajutat pe Rama să o scoată pe soţia sa, Sita, din ghearele unui demon malefic.

banchet-maimute-03

Festivalul de la Lopburi se desfăşoară pe ruinele de la Phra Prang Sam Yot, un templu hindus vechi de 800 de ani, şi una din destinaţiile preferate de turişti.

Maimuţele din Lopburi sunt cunoscute pentru faptul că nu au nici cea mai mică teamă de oameni.

„Maimuţele astea sunt nebune”, spune Fang Xi, o turistă din China.

„O maimuţă încearcă să-mi fure agrafa din păr şi refuză să se dea jos pe umărul meu”, adaugă ea.

banchet-maimute-04

Bam, un alt turist chinez, se declară încântat de acest spectacol oferit de maimuţele care înnebunesc la vederea hranei, dar şi norocos de faptul că a scăpat fără să fie muşcat de aceste creaturi care pot deveni fioroase. (Text: Agerpres, Foto: Reuters)