Avion transformat în pensiune

Pasionaţii de avioane au la dispoziţie un nou mod în care îşi pot satisface acest hobby fără a fi nevoiţi să îşi cumpere bilet pentru a face o călătorie pe calea aerului.

Ei pot dormi într-un avion privat care a fost scos din uz şi transformat în pensiune, în Ţara Galilor, informează Reuters.

Cu două dormitoare în spate şi o canapea lungă amplasată chiar lângă carlingă, avionul de mici dimensiuni JetStar construit în anii ’70, poate adăposti patru persoane care doresc să se cazeze într-un astfel de hotel neconvenţional.

Aeronava este „trasă pe dreapta” într-un camping din Pembrokeshire şi se numără printre alte veterane ale aerului transformate în locuri de cazare, aşa cum este cazul unui avion cu reacţie din Suedia (Jumbo Stay Hostel), menţionează sursa citată.

Avionul din Țara Galilor, care în perioada în care era funcţional putea transporta maximum nouă persoane, este dotat cu un bar, un Xbox cu jocuri cu avioane în carlingă, o toaletă şi chiuvetă.

Cei care doresc să se cazeze în acest avion sunt, în general, persoane nostalgice, după cum declară proprietarul campingului, Toby Rhys-Davies, care l-a cumpărat de la un târg de vechituri.

„Am avut tot felul de oameni care au stat aici, de la pasionaţi de avioane şi cupluri până la oameni cărora le e teamă de zbor„, a spus acesta.(Text: Agerpres, Foto: BBC)