Autobuz cu ziarişti, atacat cu focuri de armă la Rio

ziaristi-JO-2016-02

Un autobuz oficial care transporta ziarişti acreditaţi la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, a fost atacat cu focuri de armă marţi seara, 9 august, iar autorităţile braziliene au deschis o anchetă pentru a stabili dacă gloanţele au fost trase din celebra favelă „Cidade de Deus”.
Incidentul a avut loc la patru zile după ce un glonţ rătăcit a străpuns acoperişul unei clădiri care găzduia o sală de presă în nordul oraşului.

Ziariştii aflaţi în vehicul s-au aruncat pe podea pentru a se proteja, după explozia a două geamuri. Doi dintre jurnaliştii aflaţi în autobuzul respectiv au fost răniţi uşor de cioburile geamurilor.

Responsabilii JO 2016, citaţi de AFP, au precizat că poliţia şi armata au fost mobilizate, fără a oferi mai multe explicaţii, într-un oraş cunoscut pentru criminalitatea sa ridicată.

Atacul s-a produs în jurul orei locale 20,00, în apropierea favelei „Cidade de Deus”, cunoscută drept una dintre cele mai violente din Rio, care se află între centrul olimpic de la Deodoro şi centrul media din cadrul Parcului Olimpic de la Barra.

ziaristi-JO-2016-01

Acest incident a avut loc după ce mai mulţi sportivi, spectatori şi ziarişti au fost victimele furturilor şi agresiunilor, de la debutul competiţiei.

Sâmbătă, poliţia a aruncat un aer un bagaj suspect, în apropierea liniei de sosire a cursei cicliste, pe plaja de la Copacabana. Marţi seara, un alt colet suspect a avut parte de aceeaşi soartă, în apropiere de Copacabana Palace Hotel. (Text: Agerpres, Foto: Reuters, Video: youtube.com)