Autobuz amfibie în portul Hamburg

HafenCity RiverBus

Oraşul Hamburg este pe cale să devină odată în plus o atracţie turistică pentru vizitatori cărora le va oferi o experienţă unică în Europa, graţie unui autobuz amfibie destinat nu numai deplasării terestre, ci şi pe apele fluviului Elba, pentru o excursie prin celebrul port german, informează agenţia DPA.

Cu începere din luna aprilie, acest autobuz amfibie numit „HafenCity RiverBus” va avea plecări zilnice regulate din districtul istoric al depozitelor din port.

Operatorul Fred Franken, care a experimentat pentru prima dată conceptul transportului cu autobuzul amfibie la Singapore acum 15 ani, a declarat că vehiculul — construit în Ungaria — va intra în fluviul Elba printr-o rampă. Inginerii spun că aceasta este mai mult o barcă decât un autobuz, asigurând că este absolut sigur în deplasarea pe apă.

Pasagerii vor trece pe apă prin faţa puternicelor nave container, a clădirilor istorice ale portului Hamburg şi vor vedea remorcherele la lucru în plină acţiune.

Aceste tururi pe apă ale portului Hamburg sunt prevăzute să dureze aproximativ 80 de minute. Preţul călătoriei, orarele de vizitare şi ruta exactă sunt încă detalii în curs de elaborare, precizează agenţia DPA. (Text: Agerpres, Foto: hamburg-city-webguide.de, Video: youtube.com)