Astronautul Tim Peake arată fanilor cu ce fotografiază Terra din spaţiu

Tim-Peake-01

Astronautul britanic Tim Peake, care se află la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale, a realizat unele dintre cele mai frumoase fotografii din spaţiu ale Pământului şi a fost rugat de fanii săi de pe Twitter şi Flickr să le arate aparatele de fotografiat folosite, scrie digitaltrends.com.
Tim-Peake-02

Răsăritul Soarelui în Vancouver (Canada), vulcanii din frumoasa peninsulă Kamceatka din estul Rusiei sau impresionantele privelişti de deasupra lanţului muntos Himalaya din Asia sunt doar câteva dintre cele mai populare fotografii pe care astronautul britanic le-a postat pe conturile sale de pe Flickr şi Twitter. A fotografiat de asemenea norul uriaş de fum cauzat de incendiile de pădure din Alberta (Canada) sau masivul Etna din Italia acoperit de fum.

Tim-Peake-03

Tim-Peake-04

El a postat de asemenea fotografii cu echipamentul folosit — aparatură profesională Nikon D4 cu mai multe obiective dedicate, precum şi cu huse termice speciale pentru posibilitatea utilizării la ieşirile în spaţiul cosmic, când, pe lângă procedurile tehnice pe care le are de rezolvat, Peake realizează şi fotografii pe care le împărtăşeşte celor de pe Terra prin intermediul conturilor sale de pe reţelele de socializare. (Text: Agerpres, Foto: flickr.com, twitter.com/ Tim Peake)