Astăzi se afişează rezultatele finale la Evaluarea Naţională

rezultate-examen

Rezultatele finale la Evaluarea Naţională, după rezolvarea contestaţiilor, vor fi făcute publice marţi, 5 iulie, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Știinţifice.

Înainte de depunerea contestaţiilor, 111.510 candidaţi (75%) care au participat la Evaluarea Naţională au obţinut medii peste 5, în vreme ce 37.137 (25%) au luat medii sub 5. 241 de candidaţi au obţinut media generală 10 (cei mai mulţi în judeţul Iaşi — 23), iar 16 elevi au fost eliminaţi din cauza unor tentative de fraudă.

Prima repartizare computerizată în învăţământul liceal de stat pentru absolvenţii de gimnaziu va avea loc pe 19 iulie.

Pe 28 iulie va fi organizată a doua repartizare computerizată şi se va afişa de către fiecare unitate de învăţământ liceal de stat lista candidaţilor repartizaţi în acea unitate în a doua etapă.

A treia repartizare computerizată a absolvenţilor clasei a VIII-a, care nu au participat la nicio repartizare sau nu au fost repartizaţi în etapele anterioare, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior etapelor anterioare, va fi pe 1 şi 2 septembrie.

În ceea ce priveşte admiterea candidaţilor pentru învăţământul seral şi pentru cel cu frecvenţă redusă repartizarea acestora se va desfăşura în perioada 27 — 29 iulie.

Între 11 şi 13 iulie se va face repartizarea candidaţilor pe locurile speciale pentru romi. Între 14 şi 16 iulie vor avea loc înscrierea şi repartizarea candidaţilor pentru învăţământul special. (Text: Agerpres, Foto: bfet.co.uk)