Arestaţi pentru că s-au sărutat în postul Ramadanului

Ramadan-01

Poliţia marocană a arestat un cuplu în oraşul Marrakech (sudul ţării) pentru că s-a sărutat în timpul orelor de post ale Ramadanului, au informat joi, 16 iunie,  surse ale Asociaţiei pentru drepturile omului din Maroc (AMDH) citate de EFE.

Reprezentantul AMDH, Omar Arbib, a explicat că bărbatul şi femeia au fost surprinşi de o patrulă a poliţiei sărutându-se în spatele unei clădiri la Gueliz, unul din cartierele înstărite ale oraşului.

În aceeaşi zi, alte două persoane au fost arestate şi eliberate condiţionat pentru că au băut apă în timpul orelor de post în oraşul Zagora din sudul ţării.

În Maroc, articolul 222 al Codului Penal pedepseşte cu între 1 şi 6 luni de închisoare „orice persoană de cult musulman care încalcă ostentativ postul într-un loc public în timpul Ramadanului”.

În timpul Ramadanului, unul dintre cei cinci stâlpi ai Islamului, este interzis tuturor musulmanilor să bea, să mănânce, să fumeze şi să întreţină relaţii sexuale întreaga zi până la apusul soarelui. (Text: Agerpres, Foto: paoc.org)