Aplicaţia Tinder, interzisă tinerilor sub 18 ani

Tinder

Aplicaţia mobilă Tinder va interzice de săptămâna viitoare accesul tinerilor cu vârste mai mici de 18 ani, a anunţat compania, schimbându-şi astfel politica iniţială care permitea adolescenţilor cu vârste cuprinse între 13-17 ani să deţină un cont pe această platformă şi să folosească serviciul, scrie theverge.com.

Platforma Tinder este un serviciu digital matrimonial.

‘Pe această platformă care a facilitat peste 11 miliarde de conexiuni, avem responsabilitatea să evaluăm constant experienţele diferiţilor noştri utilizatori”, a transmis într-un comunicat Rosette Pambakian, responsabilă pentru comunicare a Tinder.

”În concordanţă cu această responsabilitate, am decis să întrerupem serviciul pentru persoanele cu vârste mai mici de 18 ani”, a mai spus Rosette Pambakian.

Adolescenţii care au deja cont pe această platformă şi au sub 18 ani nu îşi vor mai putea accesa contul începând de săptămâna viitoare. Serviciul Tinder a fost lansat în 2012, iar utilizatorii de Facebook care se înregistrau pe acest serviciu ca având între 13 şi 17 ani puteau să îşi găsească prieteni doar cu vârste cuprinse între aceste limite.

Responsabilii companiei Tinder au estimat că prin introducerea acestei bariere de vârstă vor pierde doar 3% din baza totală a utilizatorilor la nivel global, însă măsura este una corectă care trebuie aplicată ca urmare a revizuirii politicii de funcţionare a serviciului, începută anul trecut. (Text: Agerpres, Foto: noobz.ro)