Anunţ inedit: „Mă ofer să fac închisoare în locul dumneavoastră”

A closeup of the lock of a brick jail cell with iron bars and a key in the locking mechanism with the door open

Un rus a publicat o ofertă ieşită din comun pe un site popular de mică publicitate. Întreprinzătorul s-a oferit să „înlocuiască” o persoană care urmează să facă închisoare, potrivit AFP care citează un ziar din Sankt Petersburg.

Condiţiile menţionate în anunţ sunt simple: pedepse cu închisoarea până la cinci ani şi fără „acte de violenţă”.

„Voi accepta pedepse de până la cinci ani de închisoare în locul dumneavoastră”, a scris bărbatul din Rusia care s-a prezentat drept pensionar în anunţul publicat pe site-ul Avito.ru. „Îmi voi asuma toate responsabilităţile şi voi da toate declaraţiile necesare. Vă mulţumesc dacă nu propuneţi chestiuni care au legătură cu acte de violenţă”, se mai arată în mesaj, conform Fontanka.ru.

Pentru „serviciile” sale, pensionarul a solicitat între 2.500 şi 3.000 de ruble pentru fiecare zi de detenţie, echivalentul a circa 39-47 de euro.

Ziarul, care a publicat în cadrul articolului şi o captură foto a anunţului, a adăugat că acesta a fost îndepărtat de pe site-ul de mică publicitate la scurt timp după apariţia materialului de presă.

În Rusia sunt circa 640.000 de persoane aflate în detenţie, raportat la o populaţie de 143 de milioane de locuitori. Condiţiile de încarcerare şi corupţia din sistemul penitenciar sunt constant denunţate de organizaţiile neguvernamentale şi de apărătorii drepturilor omului, mai arată AFP. (Text: Agerpres, Foto: news.wisc.edu)