Anatoli Karpov va susţine un simultan, la Iaşi

Anatoli-Karpov-01

Rusul Anatoli Karpov, fostul campion mondial de şah, este în aceste zile la Iaşi, participând la un mare număr de evenimente, a precizatȘtefan Axinte, antrenor la Clubul Sportiv ”Micul şahist”.

Anatoli Karpov, cel mai bun jucător de şah al lumii în perioadele 1975-1985 şi 1993-1999, a participat marţi seara, 24 mai,  la simpozionul internaţional ”Educaţie prin şah”, iar apoi la Gala şahului ieşean. Miercuri se deschide Școala de şah ”Margareta Perevoznic”, la Școala gimnazială ”Bogdan Petriceicu Haşdeu” din Iaşi, iar apoi va avea loc un simultan care se va desfăşura la un complex comercial.

”A fost o seară memorabilă. În primul rând, au fost comunicări interesante la simpozionul internaţional despre educaţia prin şah, apoi la gală Anatoli Karpov a declarat că este impresionat de activitatea desfăşurată la Iaşi pe două paliere, şahul de performanţă şi introducerea acestei discipline sportive în şcoli. Karpov a propus o colaborare între Moscova, cel mai puternic centru şahist din Rusia şi oraşul Iaşi”, a menţionat Ștefan Axinte.

În cadrul galei au fost acordate numeroase diplome pentru invitaţi de onoare şi colaboratori ai şahului din România.

Miercuri, Anatoli Karpov va vizita Școala gimnazială ”Bogdan Petriceicu Haşdeu” din Iaşi, acolo unde în anul 1980 a fost introdus şahul, fiind prima instituţie de învăţământ din ţara noatră unde s-au dat note la şah.

În continuare, va avea loc un simultan, prilej cu care numeroşii amatori de şah vor avea ocazia să îl cunoască mai bine pe Anatoli Karpov.

Fostul campion mondial va pleca apoi spre Constanţa, pentru a asista la Campionatul European individual feminin de şah, ce va avea loc la Mamaia, între 26 mai şi 8 iunie. (Text: Agerpres, Foto: facebook.com/ Vasile Arhire)