Anatoli Karpov participă la „Luna şahului ieşean”

Anatoli Karpov

Luna şahului ieşean cuprinde 18 evenimente diferite pentru toate vârstele, cu participarea fostului campion mondial Anatoli Karpov, a declarat Vasile Manole, preşedinte Asociaţiei Judeţene de Şah Iaşi.

”Pentru a da o greutate şi a face şi mai vizibilă munca depusă de colegii mei — avem 25 de instructori şi antrenori care descoperă şi pregătesc an de an noi talente — şi pentru a promova imaginea Iaşului ca şi capitală a şahului european, am reunit toate aceste 18 evenimente în Luna şahului ieşean. Evenimentele sunt organizate cu sprijinul Primăriei Municipiului Iaşi, sub egida Festivalului Internaţional al Educaţiei. Venirea multiplului campion mondial Anatoli Karpov şi Simpozionul Internaţional ‘Educaţie prin şah’ scot în evidenţă rolul pe care îl are şahul în educaţia noi generaţii”, a spus Vasile Manole.

Dintre competiţiile care încep la 20 mai amintim: finala campionatului naţional universitar de şah, Cupa României pe echipe la seniori şi senioare, Festivalul Internaţional Open Iaşi, ediţia a III-a, cu participarea a numeroşi jucători de valoare, competiţii pentru elevi şi profesori, finala campionatului naţional de amatori, vizita fostului campion mondial, rusul Anatoli Karpov.

Născut la data de 23 mai 1951, Anatoli Karpov a deţinut titlul suprem până în anul 1985, când a fost învins de compatriotul său Gari Kasparov, care a devenit astfel cel mai tânăr campion mondial din istoria şahului. (Text: Agerpres, Foto: chessdailynews.com)