Ambasada SUA: Invitaţie pentru studenţi – cum puteţi lucra în vacanţa de vară în SUA?

steag-SUA-ww

Eşti student şi vrei să lucrezi la vară în Statele Unite? Eşti interesat să călătoreşti şi să munceşti în perioada vacanţei de vară, dar şi să ai parte de o experienţă culturală şi turistică în Statele Unite?

 Soribel Feliz, vice-consul al Ambasadei SUA şi administratorul programului Summer Work and Travel, te invită la o discuţie pe Facebook despre programul Summer Work Travel 2015.

 Discuţia va avea loc vineri, 6 februarie 2015, între 15:00 şi 16:00. Poţi transmite întrebările pe pagina de Facebook a Ambasadei SUA https://www.facebook.com/bucharest.usembassy.

 Webchat-ul este deschis studenţilor la zi, români şi străini, înscrişi la facultăţi acreditate. Întrebările pot fi puse în română şi engleză.

 Programul Summer Work Travel oferă studenţilor înscrişi la cursuri universitare de zi oportunitatea de a lucra şi călători în Statele Unite ale Americii, în perioada vacanţei de vară.

Din 2000 până acum peste 40.000 de studenţi români au participat la acest program  ce se desfaşoară anual. Cu peste 5.000 de participanţi în 2014, Summer Work Travel este cel mai mare program de schimburi culturale. El permite studenţilor să economisească bani, să viziteze SUA şi să trăiască alături de cetăţeni americani şi de studenţi din alte ţări. Ei obţin astfel o imagine nefiltrată a Statelor Unite, pot lega prietenii sau se pot îndrăgosti de locurile unde călătoresc.

 Studenţii înscrişi la cursuri de zi la instituţii acreditate din alte ţări decât SUA pot veni în Statele Unite pentru a-şi împărtăşi cultura şi ideile cu persoane din SUA prin intermediul programelor temporare de muncă şi vizitare.

 Programul Vizitatori pentru Schimb de Experienţă promovează înţelegerea la nivel global prin schimburi educaţionale şi culturale. Toţi vizitatorii veniţi în SUA pentru schimb de experienţă trebuie să revină în ţara de reşedinţă la încheierea programului pentru a împărtăşi experienţa dobândită cu alte persoane.

 Informaţii detaliate despre program pot fi gasite pe site-ul Ambasadei SUA (http://romania.usembassy.gov/vize/summer_work.html) şi la http://j1visa.state.gov/programs/summer-work-travel/.

 Vă invităm cu drag să deveniţi prietenii noştri pe pagina de Facebook a Ambasadei SUA!

(Text: Ambasada SUA în România)