Adrian Mutu, premiat pentru activitatea sa la echipa naţională

Adi-MutuAtacantul Adrian Mutu, care şi-a anunţat încheierea carierei de fotbalist la data de 20 mai, a fost premiat de Federaţia Română de Fotbal (FRF) pentru întreaga activitate la echipa naţională înaintea meciului amical pe care România l-a disputat, vineri seara, 3 iunie, pe Arena Naţională cu selecţionata Georgiei, ultima verificare înaintea participării la EURO 2016.

Mutu (37 de ani) a primit un trofeu din preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu, un buchet de flori şi un tricou al primei reprezentative, iar pe cubul de deasupra terenului Arenei Naţionale au rula imagini cu golurile înscrise de atacant pentru România.

Adrian Mutu a adresat câteva cuvinte suporterilor prezenţi la meci la staţia de amplificare a stadionului, mulţumind pentru susţinerea arătată de-a lungul carierei sale.

Atacantul Adrian Mutu, care în sezonul recent încheiat a fost legitimat la clubul ASA Târgu Mureş, şi-a anunţat, la 20 mai, retragerea din activitate prin intermediul unei scrisori trimise cotidianului italian ”Corriere dello Sport-Stadio”. Mutu a mulţumit în special clubului Fiorentina şi echipei naţionale a României, deoarece graţie lor a atins apogeul în fotbal.

În cei 20 de ani de carieră, în care a purtat tricoul a 13 cluburi, Mutu a marcat 199 de goluri. El şi-a început cariera la FC Argeş, iar apoi a evoluat la Dinamo Bucureşti, Internazionale Milano, Hellas Verona, Parma, Chelsea, Juventus, Fiorentina, Cesena, Ajaccio, Petrolul Ploieşti, Pune City şi ASA Târgu Mureş.

A jucat la loturile naţionale de juniori, precum şi la reprezentativa naţională de seniori, pentru care a marcat de 35 de ori în 77 de meciuri, el deţinând recordul de goluri marcate pentru România alături de Gheorghe Hagi.

Echipa naţională de fotbal a României a întâlnit, vineri, 3 iunie, de la ora 21,00, pe Arena Naţională din Capitală, selecţionata Georgiei, în ultima partidă de verificare înaintea participării la Campionatul European din Franţa.(Text: Agerpres, Foto: facebook.com/ Adrian Mutu)