Actorul Kevin Bacon face reclamă la „Ouă cu… Bacon”

Kevin-bacon

Având un nume predestinat, actorul american Kevin Bacon a fost ales de Asociaţia Producătorilor de Ouă din SUA pentru un spot publicitar având ca motto „Trezeşte-te cu ouă şi… Bacon (şuncă)”, scrie ziarul spaniol „El Pais”.

Clipul este imaginat sub forma unui mic scheci, plin de neprevăzut şi de umor bazat pe numele artistului, jocuri de cuvinte şi conotaţii sexuale. Totul într-o notă îndrăzneaţă, impusă de politica de marketing, dar care nu depăşeşte câtuşi de puţin limita decenţei.

Reclama face parte dintr-o amplă campanie intitulată „Incredible Edible Egg”, care are şi o pagină web plină de informaţii despre calităţile nutriţionale ale ouălor şi de reţete diverse având ca materie primă oul. Totodată, site-ul incredibleegg.org promovează o serie de proiecte caritabile susţinute de Asociaţia Producătorilor de Ouă.

Campania urmăreşte să încurajeze creşterea în continuare a consumului de ouă, care a ajuns în 2014, în medie, la 259,8 pe an pentru fiecare locuitor din SUA, faţă de 249,3 în 2010. De aceea, promotorii ei subliniază beneficiile acestui aliment, mai ales în contextul în care cele mai recente rapoarte guvernamentale nu se menţionează existenţa unei relaţii semnificative între consumul de ouă şi nivelul de colesterol din sânge.

Actorul şi muzicianul Kevin Bacon, în vârstă de 56 de ani, renumit pentru filme precum „Footloose”, „JFK” sau „Apollo 13”, se alătură astfel unei ample liste de figuri celebre de la Hollywood, precum Angelina Jolie, James Garner sau Cybill Shepherd, care au făcut reclamă unor produse alimentare. (Text: Agerpres, Foto: ytimg.com, Video: Incredible Egg/youtube.com)