Acordeonistul francez Richard Galliano, în concert cu Big Band-ul Radio

Richard Galliano

Acordeonistul francez Richard Galliano va susţine un concert alături de Big Band-ul Radio, pe 8 martie, la Sala Radio din Capitală. Programul serii cuprinde o compoziţie semnată de celebrul muzician argentinian Astor Piazzolla, „Michelangelo 70”. Galliano şi Piazzolla s-au întâlnit în 1983 pe scena Comediei Franceze (Paris).

De altfel, la îndrumarea compozitorului argentinian, acordeonistul a studiat îndeaproape rădăcinile muzicii franceze, a readus la viaţă întregul repertoriu tradiţional de vals-musette, java, tangouri şi a pus bazele unui nou curent muzical denumit „New Musette”.

Concertul de Ziua Femeii de la Sala Radio va prilejui întâlnirea spectatorilor cu mai multe compoziţii care poartă semnătura lui Richard Galliano, precum”Ten Years Ago”, „Teulada”, „Rue de Maubeuge”, „Tango pour Claude”, „Poeme”, „Coloriage”, „Giselle”, „Take eleven”. În portofoliul compozitorului Richard Galliano s-au adunat peste 400 de lucrări create de artist sau în aranjamentul său.

Francez prin naştere, dar italian prin origine, Richard Galliano este interpret şi compozitor, orchestrator şi pedagog, cariera să artistică construindu-se la întâlnirea între muzica clasică şi de jazz. A început să studieze acordeonul la 4 ani, sub îndrumarea tatălui său, iar în paralel a fost înscris la Conservatorul din Nisa.

Big Band-ul Radio va fi dirijat de Ionel Tudor. Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe internet pe radiorormaniacultural.ro şi romania-muzical.ro. Biletele sunt disponibile pe bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate „Bilete.ro”, în magazinele Germanos şi la Casa de Bilete a Sălii Radio. (Text: Agerpres, Foto:richardgalliano.com, Video: youtube.com)