Absolvent universitar la 96 de ani

Shigemi HirataShigemi Hirata, un japonez în vârstă de 96 de ani, a devenit cea mai vârstnică persoană din lume care a reuşit să obţină diplomă universitară, fapt consemnat în Cartea Guinness a Recordurilor, relatează EFE.

„Sunt foarte mulţumit. Să înveţi este distractiv la orice vârstă”, a explicat Hirata într-un articol postat luni de ediţia digitală a ziarului Yomiuri.

Hirata, rezident în Takamatsu (estul Japoniei), a primit în martie diploma de absolvent în arte şi design de la Universitatea Kyoto, la vârsta de 96 de ani şi 200 de zile.

Bărbatul, care a avut nevoie de 11 ani să obţină diploma, a efectuat studiile prin corespondenţă. El a început cursurile la 85 de ani fiind motivat de pasiunea lui pentru ceramica tradiţională japoneză.

Hirata, născut în Hiroshima la 1 septembrie 1919, a activat în marina japoneză în cel de-al Doilea Război Mondial, iar după încheierea conflictului a lucrat ca paznic la un spital din Takamatsu până la pensionare în anii ’80. (Text: Agerpres, Foto: indiatimes.com)