ABBA revine „pe scenă” cu un show virtual

abba

La aproape 35 de ani de la separarea lor, membrii grupului suedez ABBA au anunţat miercuri, 26 octombrie, pe pagina lor de Facebook un turneu mondial „virtual” pentru 2018.

Un proiect tehnologic revoluţionar ce le va permite celor care nu i-au văzut niciodată în concert pe aceşti clasici ai muzicii pop, dar şi nostalgicilor, să-şi realizeze visul.

Agnetha Faltskog, Bjorn Ulvaeus, Benny Andersson şi Anni-Frid Lyngstad, autorii unor melodii clasice precum „Dancing Queen” sau „Gimme! Gimme! Gimme!”, îşi pregătesc revenirea pentru public. Ei s-au asociat cu celebrul producător britanic Simon Fuller, fost manager al Spice Girls, pentru a lansa o „experienţă live şi virtuală”.

Aceasta înseamnă că cei patru membri ai formaţiei pop suedeze nu vor fi prezenţi fizic în faţa fanilor lor, ci dublurile lor digitale vor asigura spectacolul „folosind cele mai noi tehnologii de realitate digitală şi virtuală, astfel încât o nouă generaţie să poată vedea, auzi şi simţi ABBA într-mod fără precedent. Este ca o călătorie înapoi în timp.”

„Suntem inspiraţi de posibilităţile nelimitate pe care ni le oferă viitorul şi apreciem că facem parte din crearea unui lucru nou şi impresionant. O călătorie în timp ce captează esenţa a ceea ce am fost. Și a ceea ce suntem”, a declarat Benny Andersson, citat joi de EFE.

Grupul a fost creat în 1972, iar ultima performanţă oficială a fost în 1982. ABBA, care şi-a câştigat faima în 1974 prin câştigarea concursului de muzică Eurovision cu „Waterloo”, a vândut peste 400 de milioane de discuri şi este încă un fenomen comercial prin intermediul muzicii şi filmului. (Text: Agerpres, Foto: facebook.com/ABBA, Video: youtube.com)