A innebunit lupu’ (Zuckerberg)! Facebook… şi după moarte

facebook-iconFacebook intenţionează să fie în serviciul utilizatorilor pe viaţă şi chiar după moarte. Cea mai mare reţea de socializare din lume a prezentat o soluţie care permite desemnarea unui „legatar” care să preia controlul profilului celui decedat şi chiar să posteze mesaje în numele său.

„Facebook este un loc unde te poţi apropia de familie şi prieteni. Pentru cea mai mare parte dintre noi, este un loc de aducere aminte şi de omagiere a celor care ne-au părăsit”, scrie reţeaua de socializare pe blogul său.

Până acum Facebook crea o pagină comemorativă când afla de decesul unui membru, dar aceasta nu putea fi administrată de o a treia persoană.

„După ce am vorbit cu oameni care au trecut prin experienţa pierderii unei fiinţe apropiate, ne-am dat seama că putem face mai mult pentru cei îndoliaţi şi cei care vor să păstreze controlul contului după moartea celor dragi”, precizează sursa citată.

Legatarul” va putea posta un mesaj pentru a anunţa un serviciu funerar sau a da un mesaj special. Persoana care administrează contul va putea şi să actualizeze profilul şi să schimbe fotografia de prezentare, dar şi să răspundă la cererile de prietenie din partea membrilor familiei sau a prietenilor încă neconectaţi.

„Ceilalţi parametri rămân aceiaşi ca înainte ca respectivul cont să devină cont de comemorare”, adaugă Facebook. „Legatarul nu se va putea însă conecta direct la contul defunctului sau vedea mesajele sale private”, adaugă reţeaua de socializare. (Text: Agerpres)