A început contrucţia celui mai înalt turn

dubai-creek-harbor

În Dubai au început luni, 10 octombrie, lucările de construcţie la cel mai înalt turn din lume, o structură mai înaltă chiar şi decât celebrul Burj Khalifa, care în prezent, de la înălţimea de 828 de metri, deţine recordul pentru cel mai înalt zgârie-nori din lume, conform AFP.

Suveranul din Dubai, şeicul Mohamed ben Rached Al-Makhtoum, a dat undă verde lucrărilor de construcţie a turnului Dubai Creek Harbor, din centrul acestui oraş-stat.

„În 2020, anul Expoziţiei Universale ce va fi organizată la Dubai, această structură va deveni cel mai înalt turn din lume”, conform unui comunicat publicat cu ocazia deschiderii lucrărilor.

În luna aprilie gigantul imobiliar Emaar a anunţat construcţia acestui turn despre care susţinea că va fi mai înalt decât Burj Khalifa, fără a-i preciza însă înălţimea exactă. Costurile construcţiei au fost estimate la aproximativ 1 miliard de dolari (900 de milioane de euro).

Conceput de arhitectul hispano-elveţian Santiago Calatrava Valls, turnul va fi dotat cu o platformă de observaţie şi între 18 şi 20 de etaje rezervate pentru hoteluri şi restaurante.

Turnul Burj Khalifa, inaugurat în ianuarie 2010, a devenit una dintre bijuteriile acestui emirat, o destinaţie turistică din ce în ce mai populară.

În cursa pentru cea mai înaltă clădire din lume, compania Kingdom Holding a prinţului saudit Al-Walid ben Talal a lansat construcţia la Jeddah (port saudit la Marea Roşie) a unui turn care va depăşi înălţimea de 1.000 de metri, conform AFP. (Text: Agerpres, Foto:saltnpeppa.me)