A furat 4,8 milioane dolari din banii angajatorului şi a jucat Game of War de un milion USD

game-of-war

Un bărbat din Statele Unite a cheltuit 1 milion de dolari jucând Game of War, o aplicaţie pentru telefonul mobil, după ce a furat 4,8 milioane de dolari din banii angajatorului său, informează BBC care citează Ars Technica.

Kevin Lee Co, în vârstă de 45 de ani, din Sacramento, California, a pledat vinovat în faţa acuzaţiilor de fraudă şi spălare de bani după ce a utilizat în mod fraudulos cardul de credit al companiei pentru care lucra.

Potrivit tribunalului, Co a cheltuit circa 1 milion de dolari din banii furaţi jucând Game of War, unul dintre cele mai populare jocuri de telefonie mobilă.

În cadrul aplicaţiei, jucătorii cumpără aur şi credit pentru a construi şi cuceri imperii.

Americanul lucra de doi ani la Holt, o companie din California care se ocupa cu distribuţia de utilaje Caterpillar, când a început să pună în aplicare o schemă frauduloasă, în mai 2008. El a devenit responsabil de conducerea departamentului contabil şi a reuşit să ascundă tranzacţiile până în martie 2015. O lună mai târziu şi-a dat demisia.

Timp de aproape şapte ani, împătimitul de jocuri a folosit cardul companiei pentru a cumpăra maşini de lux, bilete la meciuri, mobilă, dar a achitat şi operaţii estetice.

Se estimează că fiecare utilizator a cheltuit anul trecut, 550 de dolari, în medie, pentru a se delecta cu acest joc.

În urma anchetei la care a participat şi FBI, bărbatul va fi condamnat în mai, acesta riscând să petreacă până la 20 de ani în spatele gratiilor. (Text: Agerpres, Foto: yolaplay.com)