800 de voluntari vor construi 40 de case în 5 zile

BIG BUILD

BIG BUILD 2016 va aduna 800 de voluntari din aproape 15 ţări (SUA, Canada, Germania, Olanda, Irlanda de Nord, Slovacia etc.) şi din companii româneşti care vor construi, între 3 şi 7 octombrie, 40 de case în 5 zile pentru a celebra Ziua Mondială a Locuirii, potrivit unui comunicat al Ministerului Muncii.

Alţi 1.200 de voluntari vor lucra în pre-eveniment, la pregătirea şantierului şi realizarea fundaţiilor. Conform comunicatului, BIG BUILD 2016 este cel mai mare eveniment de construcţie accelerată şi voluntariat realizat vreodată în Europa.

De asemenea, Ministerul precizează că voluntariatul pe şantierele Habitat for Humanity România este o super experienţă de implicare socială, în care se munceşte cot la cot cu familiile beneficiare. Participarea la acest eveniment are două tipuri de costuri: logistice (cazare, masă, transport, echipament de protecţie) şi o donaţie, care pentru acest eveniment este una simbolică, de 10 lei. Se poate, însă, opta pentru o donaţie mai mare.(Text: Agerpres, Foto: habitat.ro)