70.000 de euro pentru o medalie de aur la Rio

bani-euro

Câştigătorul unei medalii de aur la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro va fi premiat cu 70.000 de euro de către Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, a anunţat luni, 4 iulie, preşedintele COSR, Alin Petrache.

„Pot să anunţ că avem pregătiţi banii de premiere pentru sportivii români pentru Rio. Asta pentru a avea linişte şi a munci pentru aceste medalii pe care le dorim toţi. Sumele nu se vor dubla de Guvernul României. Premierea este din partea COSR şi este în apelativul preşedintelui de a dubla aceste sume. Ele se ştiu, aurul este 35.000 de euro, dublat este 70.000 de euro. Sunt nişte sume cu care statul român şi COSR se pot mândri pentru că sunt printre cele mai mari premieri pe care o ţară europeană le poate da. Iar renta viageră care revine sportivului după retragere trebuie punctată de fiecare dată. Pentru că după o viaţă grea de sportiv sunt şi lucruri plăcute care i se pot întâmpla”, a explicat Petrache.

Preşedintele a menţionat că federaţiile estimează câştigarea unui număr între 6 şi 9 medalii la Jocurile Olimpice.

„Din punctul de vedere al federaţiilor, discuţia a fost undeva la 6-8 sau 9 medalii la JO 2016. Cu siguranţă dacă vom veni cu medalii mai multe nu vom supăra pe nimeni. Acum doi ani discutam de 40-50-60 de sportivi calificaţi, iată că acum am ajuns în jurul a 100. Iar asta se datorează doar proiectelor şi programelor pe care COSR le-a pus în practică”, a spus oficialul.

COSR va anunţa miercuri, 6 iulie, numele sportivului care va fi portdrapelul României la JO 2016.

„Sper ca miercuri după-amiază să anunţăm portdrapelul României la Jocurile Olimpice”, a adăugat Petrache.

A 31-a ediţie a Jocurilor Olimpice de vară se va desfăşura în perioada 5-21 august la Rio de Janeiro (Brazilia). (Text: Agerpres, Foto:pixabay.com)