70.000 de dolari – salariul anual al unui gunoier

gunoier-ww

Salariul anual al unui gunoier la New York este în jur de 70.000 de dolari, aşa încât, în cel mai mare oraş din Statele Unite, această ocupaţie este extrem de râvnită. Se spune despre gunoieri că sunt adevăraţi eroi, scrie 7sur7.be.

Cine vrea să fie gunoier la New York trebuie să aibă răbdare, trebuind să aştepte circa opt ani după ce s-a înscris pe lista de aşteptare. Numai în acest an pentru un astfel de loc de muncă s-au înscris 94.000 de persoane – potrivit cifrelor publicate de Departamentul pentru Curăţenie din New York City (DSNY) -, în timp ce doar 500 de locuri sunt disponibile anual.

Ocupaţia de gunoier este atât de căutată fiindcă salariul este atractiv: un începător primeşte circa 34.000 de dolari pe an şi, după cinci ani, poate câştiga 70.000 de dolari, aşa că, în pofida frigului, a ploii, a programului dificil şi a unor perioade cu 12 ore de lucru pe zi, foarte mulţi consideră că merită.

„Tot ce trebuie să aibă cineva care doreşte să fie gunoier, în afară de muşchi şi sănătate, este permis de conducere pentru camion”, spune Belinda Mager de la DSNY.

Salariile mari sunt pe deplin justificate.Gunoierii ţin oraşul în viaţă. Dacă nu şi-ar face treaba, oraşul ar fi într-o stare deplorabilă. Nu uitaţi că stau afară şi iarna, când stratul de zăpadă este gros. Nu degeaba gunoierii sunt consideraţi eroi la New York”, adaugă ea.

Joseph Lernan este exemplul perfect în acest sens. El a început să lucreze ca gunoier anul trecut, după ce a aşteptat opt ani. „Este ca şi cum aş fi câştigat la loto”, spune bărbatul de 30 de ani care se trezeşte zilnic la ora patru. „Când eşti angajat gunoier, eşti sigur că vei avea mereu un loc de muncă. Îmi doresc siguranţă şi am acest lucru datorită acestui loc de muncă”, arată el.

„Trebuie să ai răbdare mulţi ani, dar apoi faci cea mai frumoasă meserie din oraş. Când străluceşte soarele, nu îmi pot imagina loc de muncă mai frumos”, încheie Lernan.(Text: Agerpres, Foto:7sur7.be)