636.000 de dolari pentru un ton de 212 kilograme

ton-urias

Un exemplar uriaş de ton cu aripioară albastră a fost vândut, joi, 5 ianuarie, contra sumei de 74,2 milioane de yeni (636.000 de dolari) în Tokyo, la prima licitaţie din acest an organizată la principala piaţă de peşte din această ţară.

Tonul de 212 kilograme, evaluat la 350.000 de yeni pe kilogram la piaţa de peşte Tsukiji fish din Tokyo, a fost vândut unui important lanţ de restaurante, Sushi Zanmai.

Peştele a fost prins în largul coastei nordice a Japoniei, renumită drept unul dintre cele mai bune teritorii pentru pescuit din ţară.

„Cred că este puţin cam scump, dar mă bucur că am reuşit să câştig licitaţia pentru acest ton care arată foarte bine şi are o mărime bună”, a declarat preşedintele companiei câştigătoare, Kiyoshi Kimura.

„Îmi doresc ca în curând clienţii noştri să aibă ocazia să-l guste”, a mai spus acesta.

Kimura a cumpărat cel mai scump ton pentru cel de-al şaselea an la rând la prima licitaţie a anului organizată la piaţa de peşte Tsukiji.

Suma plătită joi pentru un ton este a doua cea mai mare din 1999 de când au început să fie înregistrate aceste date în Japonia. Recordul a fost atins în 2013 când un astfel de peşte a fost cumpărat în schimbul sumei de 155,4 milioane de yeni.

Celebra piaţă de peşte urmează să fie mutată în acest an la o distanţă de 2 kilometri de autorităţile japoneze din cauza poluării.(Text: Agerpres, Foto: AFP/japantimes.co.jp)