4 oraşe au rămas în „finala” pentru Capitală Europeană a Culturii 2021

Timisoara

Ultima etapă a competiţiei Capitală Europeană a Culturii 2021 în România se va derula în zilele de 15 şi 16 septembrie, prin audierea celor patru oraşe – Baia Mare, Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara – care au trecut de faza de preselecţie, anunţă Ministerul Culturii, pe pagina sa de Facebook.

„În acest context, la fel ca la etapa precedentă a competiţiei, publicăm, cu acordul oraşelor, conţinutul celor patru dosare de candidatură revizuite. Această decizie a fost agreată de experţii Comisiei Europene odată cu faza de preselecţie, considerându-se că respectarea principiului transparenţei în toate etapele concursului constituie un exemplu de bună practică şi nu poate aduce niciun prejudiciu oraşelor candidate, ale căror dosare sunt documente publice prin definiţie”, pecizează sursa citată.

Ministerul Culturii îşi propune să organizeze o competiţie corectă, care să contribuie la asigurarea vizibilităţii culturale a României pe scena Uniunii Europene.

Baia Mare, Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara sunt oraşele care au rămas în cursa pentru obţinerea titlului de Capitală Europeană a Culturii 2021.

Termenul-limită pentru primirea dosarelor de candidatură revizuite la Ministerul Culturii, autoritatea de management care le transmite spre evaluare juriului de experţi independenţi, a fost 12 august.

Potrivit site-ului capitalaculturala2021.ro, până la sfârşitul acestui an va avea loc desemnarea formală a oraşului câştigător. (Text: Agerpres, Foto: expedia.com)