4 naufragiaţi au supravieţuit 10 zile în largul mării mâncând peşte crud

mare-naufragiu

Tommy Lam Wai Yin, proprietar al unui mic complex hotelier, stagiara sa Armilla Alihassan, şi doi turişti spanioli plecaţi, în 2 mai într-o călătorie spre insulele şi recifurile de corali din apele statului malayezian Sabah de pe insula Borneo, au naufragiat şi au supravieţuit zece zile pe mare mâncând doar peşte crud, relatează AFP.
O furtună puternică şi neaşteptată, cu valuri mari, le-a răsturnat bărcile cu motor, pierzându-se astfel rezervele de apă dulce şi de hrană, precum şi sistemele de semnalizare. Naufragiaţii au reuşit că întoarcă ambarcaţiunile şi au plecat în larg, unde s-au hrănit cu un soi de peşti zburători de la tropice, care aterizau în bărci, a relatat Tommy Lam (44 de ani) într-o convorbire telefonică din Kota Kinabalu, capitala statului malayezian Sabah.

Necesarul de apă şi l-au asigurat din picăturile de condens format la exteriorul unei pungi pline cu apă de mare şi lăsate la soare, metodă cunoscută de unul dintre turişti dintr-un film.După zece zile în derivă, cei patru naufragiaţi au fost salvaţi de un vas vietnamez, care se aventurase ilegal în apele malayeziene, şi predaţi vineri autorităţilor locale.

La finalul aventurii, stagiara Armilla Alihassan şi-a găsit telefonul mobil, care era în stare de funcţionare, întrucât ea avusese grijă să-l pună într-o pungă de plastic înaintea expediţiei. Descoperirea telefonului funcţional imediat după naufragiu i-ar fi putut scuti pe toţi de zilele interminabile când au plutit în derivă pe mare.

 „Nu suntem supăraţi pe ea. Era în stare de şoc”, a spus Lam, citat de AFP. (Text: Agerpres, Foto: pinterest.com)